BAXSHICHILIK MAKTABI NAMOYANDALARI (QASHQADARYO VA SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA) - Moxira Maxmanova Normuminovna (Journal Park Publishing, 2026)
Mazkur maqolada Qashqadaryo va Surxondaryo hududlarida shakllangan baxshichilik maktabi namoyandalarining ijrochilik mezonlari, repertuar tuzilishi va ustoz-shogird an’anasining uzviyligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarixiy-manbashunoslik, maydon materiallarini solishtirma tahlil qilish hamda matn va ijro uslubini tipologik talqin etish qo‘llandi. Natijada hududiy maktablar farqlari va ularni belgilovchi musiqiy-poetik indikatorlar asoslandi.
Keywords: O‘zbekcha: baxshi, doston, ijrochilik uslubi, repertuar, ustoz-shogird, Qashqadaryo, Surxondaryo.