UMUMTA`LIM 01/23- MAKTABLARINING 5-SINF TSMG TASVIRIY SAN`AT DARSLARIDA "ANIMALISTIK JANR" MAVZUSIDA RASM ISHLASH METODIKASINI O`RGATISH - Mamatov Ilyosjon Ilhomovich; Soliyeva Muqaddasxon Salimjon qizi (The Conference Hub, 2025)
UUshbu maqolada umumta’lim maktablarining 5-sinf tasviriy san’at darslarida “Animalistik janr” mavzusini o‘qitish metodikasini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda o‘quvchilarning hayvonot olamiga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning badiiy tafakkuri, kuzatuvchanligi va ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan samarali pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan.
Keywords: animalistik janr, tasviriy san’at, 5-sinf, metodika, ijodkorlik, rasm ishlash, estetik tarbiya, ekologik madaniyat, kuzatuvchanlik, interfaol metodlar.