INGLIZ TILINI O‘QITISH METODIKALARI: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY TALQIN - Gulyuz Tursunova Abdurahmon qizi (The Conference Hub, 2025)
Mazkur maqolada ingliz tilini o‘qitish metodikalarining shakllanish jarayoni, ularning nazariy-metodik asoslari, lingvodidaktik tamoyillari hamda zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati tahlil etiladi. Til o‘qitish metodikasining tarixiy bosqichlari, kommunikativ va interaktiv yondashuvlarning afzalliklari, shuningdek, o‘qitish jarayonida raqamli texnologiyalarni integratsiyalash samarasi ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot natijalari ingliz tili o‘qitish metodikasi nafaqat lingvistik kompetensiyani, balki ijtimoiy-madaniy, kognitiv va kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.
Keywords: til o‘qitish metodikasi, lingvodidaktika, kommunikativ kompetensiya, interaktiv o‘qitish, metodologiya, pedagogik texnologiya, konstruktiv yondashuv