Methods of semantic classification of comparative phraseological units - U.Y.Dushayeva (Periodica Journal, 2023)
Ушбу мақолада гап компаратив фразеологик бирликлпр (КФБ) ҳақида кетмоқда. Улар тилнинг интенсив категориясини ифодалашнинг воситаларидан бири ҳисобланади. Сўзларнинг лексик-синтактик алоқаларини изчиллик билан тасвирлаш ва ушбу бирлик луғатларини тузиш зарурияти шу билан изоҳланадики, фикрни тўғри шакллантириш албатта сўзларнинг бирга қўшила олиш қонунларига амал қилишни, сўзларнинг бирга қўшила олиш қоидаларини билиш чет тилини ўрганишда айниқса муҳимлигини назарда тутади
Keywords: номинатив отлаp; субъект позицияси; семантик ассоциациялар