KASBIY-EKOLOGIK KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH - Sharifov Azimbek Ergash o‘g‘li (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada kasbiy-ekologik kompetentlik tushunchasi va uni rivojlantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ekologik ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsion texnologiyalar, loyihaviy ta’lim, muammo asosida o‘qitish (PBL), gamifikatsiya va simulyatsion o‘yinlardan foydalanish samaradorligi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, ushbu texnologiyalar talabalarning ekologik mas’uliyatini oshirish, ekologik muammolarni tahlil qilish va hal qilish qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, pedagoglarning AKT bilan ishlash bo‘yicha malakasini oshirish va ta’lim infratuzilmasini rivojlantirish kelgusidagi istiqbolli yo‘nalishlar sifatida tavsiya etiladi.
Keywords: kasbiy-ekologik kompetentlik, innovatsion pedagogik texnologiyalar, ekologik ta’lim, axborot-kommunikatsion texnologiyalar, loyihaviy ta’lim, muammo asosida o‘qitish, gamifikatsiya, ekologik mas’uliyat.