SUG'URTA KOMPANIYALARIDA 17-SONLI "SUG'URTA SHARTNOMALARI" MHXSNI QO'LLASH SABABLARI VA MUAMMOLARI - Abdusaidov S. J. (Innovate Conferences, 2025)
Maqolada sug'urta kompaniyalarida 17-son MHXS "Sug'urta shartnomalari" standartini joriy etish bilan bog'liq sabablar va muammolar tahlil qilinadi. Standart tomonidan kiritilgan asosiy o'zgarishlar, jumladan, sug'urta majburiyatlarini o'lchash, foyda va zararni hisobga olish, moliyaviy hisobot talablari bo'yicha yangi yondashuv muhokama qilinadi.
Keywords: 17-son MHXS, sug'urta kompaniyalari, moliyaviy hisobotlar, sug'urta shartnomalari, majburiyatlar hisobi, diskontlangan pul oqimlari, aktuar hisoblar, buxgalteriya hisobi standartlari, moliyaviy ma'lumotlarning shaffofligi, normativ talablar.