UMUMIY O’RTA TA’LIM MAKTABLARINI STRATEGIK BOSHQARISH TIZIMI MEZONLARI - Xo’jaqulov B.A. (Journal Park Publishing, 2023)
Strategik rejalashtirish bo’limining roli va vazifalari axborotlar to’plash va ularni ishlash, strategiyani xar yili qayta ko’rib chiqish tizimini yaratish va kelajakda uni boshqarishdan iborat bo’ladi. Direktorlar kengashi muxim strategik yo’nalishlarni ko’rib chiqadi va yuqori boshqaruv tizimi tavsiya etgan strategik rejalarni rasmiy jixatdan tasdiqlaydi.
Keywords: o’rta ta’lim, ketma-ketlik, kognitiv, maqsadli komponent, bilim, kо‘nikma, strategik boshqaruv, ta’lim- tarbiya.