Ingliz Tili So’z Birikmasining Tasnifi - Jomoliddin Togaymurodov; Rushana Toshkanjonova (Euro Asian Journal Publishing, 2024)
Ushbu maqolada Ingliz tilidagi so’z birikmasining sintaksiz va morfologik tuzilishidagi hosila jarayonlarining qiyosiy tahlili berilgan .Tilshunoslik evolutsiyasining muhim jihati bo’lgan Ingliz tilining yangi so’z va iboralarni qanday yaratilishidagi o’xshashlik va farqlarni ochish uchun o’rganiladi.
Keywords: Ingliz tili so’z birikmasi; so’z birikmasi turlari; sintaksiz; morfologik