AMIR TEMUR DAVRIDA ADABIYOT VA SAN’ATNING RIVOJLANISHI - Boboqulova Nasiba (Journal Park Publishing, 2025)
Amir Temur davrida yurtimiz xalqlari hayotida olamshumul buyuk yuksalish, ya’ni, “Ikkinchi renessans” jarayonlari ro‘y bera boshlagani bilan shonli tariximizdan alohida o‘rin oldi. Ushbu maqolada Amir Temur davrida adabiyot va san’at rivoji haqida fikr yuritiladi.
Keywords: Movaraunnahr, ilm-fan, adabiyot, sa’nat, me’morchilik, hunarmandchilik.