ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИК ЛАНДШАФТЛАРИНИ ТАДҚИҚ ЭТИШ ТУШУНЧА ВА ТАМОЙИЛЛАРИ ХУСУСИДА БАЪЗИ МУЛОҲАЗАЛАР - Cуюнов Абдусали Саматович; Cуюнов ШухратАбдусалиевич; Хушмуродов Фaррух Мирзомуродович; Иномов Санжар Кахрамон угли; Усманова Рохатжон (Academia One, 2023)
Мақолада агроландшафтларни ўрганишнинг асосий муаммолари, агроландшафт тушунчаларининг соҳа мутахассислари томонидан талқини ва тадқиқ этишнинг илмий тамойил ҳамда ёндашувларинг назарий жиҳатлари баён қилинган. Ердан фойдаланишда қишлоқ хўжалигини ташкил этиш тамойиллари ҳамда қишлоқ хўжалиги экинларини етиштиришда географик ҳудуд ресурсларининг мақбуллик жиҳатлари экологик-ландшафт ёндашувларининг муҳимлиги баён қилинган.
Keywords: ландшафт; геосистема; агроландшафт; агроирригацион