TALABALARNING O‘ZLASHTIRISH DARAJALARINI ANIQLASHDA NORAVSHAN TO‘PLAMLAR NAZARIYASINING TATBIQI - Mamaraufov O.A.; Narmatova Y.Sh. (Journal Park Publishing, 2023)
Pedagogik eksperimentda noravshan to‘plamlar nazariyasidan foydalangan holda talabalarning bilim darajasini aniqlashda an’anaviy baholash tizimlari bilan bog‘liq mavhumlik va noaniqlikni hal qilish uchun noravshan mantiqdan foydalaniladi. Ushbu maqolada pedagogik tajriba-sinovlarda talabalarning bilim darajasini aniqlash uchun noravshan to‘plamlar nazariyasidan foydalanishning bir yondashuvi qararab chiqilgan.
Keywords: Ta’lim tizimi, ta’lim sifati, boshqaruv, noaniqlik, noravshan to‘plam, noravshan mantiq, pedagogik tajriba-sinov, o‘zlashtirish darajalari, mansublik funktsiyasi.