Ingliz She'riyatida Daraxtlarning Ramziy Rezonansi Символический Резонанс Деревьев В Английской Поэзии - Ibragimova Gulshan Raimovna (Open Academia, 2025)
Ushbu maqola romantik davrdan hozirgi asrgacha ingliz she'riyatida daraxtlarning ramziy funksiyasini o'rganadi. Shoirlar inson hissiyotini, ma'naviy transandansni, siyosiy qarshilikni va ekologik ongni ifodalash uchun arboreal tasvirlardan qanday foydalanishlarini o'rganadi. Ham tematik, ham ekokritik linzalardan foydalangan holda, maqolada daraxtlar nafaqat dekorativ elementlar sifatida, balki o'zgaruvchan madaniy, falsafiy va ekologik muammolarni aks ettiruvchi murakkab, rivojlanayotgan ramzlar sifatida xizmat qilishini ko'rsatadi. Uilyam Wordsworth, Samuel Teylor Coleridge, Robert Frost, Jerard Manley Hopkins, W. B. Yeats, Sylvia Plath va Seamus Heaneyning tanlangan asarlariga tayanib, ushbu maqola ingliz she'riyati kanonida daraxt ramziyligining uzluksizligi va o'zgarishini namoyish etadi
Keywords: Daraxt ramzi; ingliz she'riyati; ekotanqid