O’quvchilarni Sog’lom Turmush Tarzi Bo’yicha Bilim Va Ko’nikmalarini Dars Jarayonida Shakllantirish - Boltaboev Hamidullo Habibulloyevich; Tursunboyeva Fotima Sodiq qizi (Academia One Publishing, 2024)
Mamlakatimizda izchil ravishda amalga oshirilayotgan kadrlar tayyorlash milliy modelining asosiy g’oyasi barkamol kasb egasini tarbiyalashdan iboratdir. Islohotlar natijasi sifatida shakllantiriladigan barkamol shaxsning mustaqil va ijodiy fikrlash sifatlarini tarbiyalash umumiy o’rta ta’lim muassasalarining muhim vazifalaridan biri hisoblanadi.
Keywords: Ozod va obod; erkin va farovon; barkamol; va jismonan