SARGON II DAVRIDA: OSSURIYA IMPERIYASI - Ziyotov Zayniddin Abdusattor o’g’li (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada miloddan avvalgi VIII asrda hukmronlik qilgan Ossuriya imperatori Sargon II haqida ma’lumot beriladi. Maqolada uning hayoti, harbiy g'alabalari, siyosiy va madaniy islohotlari, merosi tahlil etiladi. Shuningdek, uning davrida amalga oshirilgan islohotlar va madaniy rivojlanish ham muhokama qilinadi. Maqola Sargon II ning Ossuriya tarixidagi ahamiyatini va uning keyingi avlodlarga ta'sirini ko'rsatadi, shu bilan birga, uning merosining bugungi kunda ham qanday o'rganilayotganligi yoritadi.
Keywords: Turtan, otliq, zirh, Dur-Sharrukin, razvedka, xalta, otliq, Rusa, armiya, otliq arava, dengiz armiyasi, gegemon, Salmanasar V, Misr, arxitektura, Mutsatsir, kamon, savdo-sotiq, strategiya, hiyla, Suriya, Xaldey, Falastin, piyoda askarlar, Bobil.