Yoshlarda ijtimoiy ong va fuqarolik mas’uliyatini rivojlanishi - Dilrabo Abidova (Academia One, 2025)
Mazkur maqolada yangi O‘zbekiston sharoitida yoshlarda ijtimoiy ong va fuqarolik mas’uliyatining shakllanishi falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Shaxsning jamiyatdagi faol subyektga aylanish jarayoni, ijtimoiy ongning mohiyati va fuqarolik mas’uliyatining zamonaviy talqini yoritiladi. Ta’lim, madaniy muhit, media va milliy merosning ijtimoiy ong shakllanishidagi o‘rni asoslab beriladi. Shu bilan birga, fuqarolik tafakkurini shakllantirishga oid ilmiy takliflar beriladi
Keywords: ijtimoiy ong; fuqarolik mas’uliyati; shaxs