DINIY E’TIQOD VUJUDGA KELISHIDA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK HOLATLARNING O’RNI - D. Shokirov (Journal Park Publishing, 2022)
Ushbu maqolada insonlarda diniy e’tiqod qanday paydo bo’ladi? Bu e’tiqodlarning tug’ilishiga va saqlanishiga ta’sir etuvchi omillar nimalardan iborat? Din va diniy e’tiqodlar vujudga kelishining sabablarini o’rganayotganda ijtimoiy-psixologik holat va jarayonlarning o’zaro munosabatlarini o’rganish talab etiladi.
Keywords: din, diniy e’tiqod, ruhiy holatlar, emotsiyalar insoniyat, qadriyat, shaxs, jamiyat, yo’nalganlik, dunyoqarash.