ҚАРАҚАЛПАҚ ШАЙЫРЛАРЫ ПОЭЗИЯСЫНДА ПЕРЗЕНТ ТӘРБИЯСЫ - Абдразахова Мехрибан Акимбаевна (Innovate Conferences, 2025)
Қарақалпақ әдебиятындағы дидактикалық мазмундағы лирикалық қосықлар, олардың мазмуны, мәнилик байланыслары, шайырлардың философиялық ой-пикирлери, қосықлардың перзент тәрбиясындғы роли, лирикалық қаҳарман тәрепинен перзентлерге қарата ақыл-нәсият айтыўы, өмирдиң қыйын-қыстаўлы жолларын басып өтиўде өз турмыс тәжирийбелери менен бөлисиўи.
Keywords: дидактика, тәрбия, көркемлик, минез-қулық, мазмун, көз-қараслар, пикир тереңлиги, лирика, философиялық мазмун.