PEDAGOGLAR KASBIY RIVOJALANISHINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Raxmonova Nigina Aminjonovna (The Conference Hub, 2025)
Mazkur maqola pedagoglarning kasbiy rivojlanishining psixologik omillari haqida bo‘lib, pedagogning professional o‘sishi va uning psixologik holatining rivojlanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillarni o‘rganadi. Pedagoglarning kasbiy faoliyati murakkab, yangilanayotgan va o‘zgaruvchan sharoitlarda amalga oshiriladi. Shuning uchun, pedagoglarning psixologik tayyorgarligi, ularning kasbiy rivojlanishidagi o‘rni muhimdir. Ushbu maqolada pedagoglarning kasbiy rivojlanishining psixologik asoslari, ularning motivatsiyasi, professional stressga qarshi kurashi, o‘z-o‘zini rivojlantirishga intilishi va o‘quvchilar bilan ijtimoiy munosabatlar o‘rganiladi.
Keywords: pedagoglarning kasbiy rivojlanishi, psixologik omillar, motivatsiya, stress, o‘z-o‘zini rivojlantirish, ijtimoiy munosabatlar