The Concept Of Foregrounding In Literary Works - Hamroyeva Asaloy Uchqun qizi (Academia One, 2025)
Ushbu maqolada Praga tilshunosligi va Yan Mukařovskiy asaridan kelib chiqqan holda adabiyotda ilgari surish kontseptsiyasining aniq va tushunarli ko‘rinishi berilgan. U asosiy mexanizm sifatida og‘ish va parallelizmdan foydalangan holda, o‘quvchining matnlar bilan chuqurroq shug‘ullanishini osonlashtirib, o‘rganilayotgan tilni qanday og‘ishini tushuntiradi. Maqolada, shuningdek, madaniy tafovutlar, hissiy ta’sir va stilistik nozikliklar muhokama qilinib, ilgari surish vositalari shunchaki nazariy tushuncha emas, balki adabiyot va tilni o‘rgatish uchun foydali vosita ekanligi ta’kidlangan
Keywords: Ilgari surish vositalari; Praga tilshunoslik maktabi