ZAMONAVIY IQTISODIYOTDA MATEMATIK USULLAR VA MODELLASHTIRISHNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Sh. Abdisamatov (Journal Park Publishing, 2023)
Ushbu maqolada iqtisodiyotdagi matematik model haqida so‘z boradi. Matematik modellar statistik modellar, differensial tenglamalar yoki o‘yinlar nazariyasi modellari kabi ko‘plab shakllarga ega bo‘lishi mumkin. Ushbu va boshqa turdagi modellar bir-biriga mos kelishi mumkin, ma’lum bir model ko‘plab mavhum tuzilmalarni o‘z ichiga oladi. Ko‘p hollarda ilmiy sohaning sifati nazariy jihatdan ishlab chiqilgan matematik modellarning takroriy tajribalar natijalari bilan qanchalik mos kelishiga bog‘liq.
Keywords: Matematik model, mikrodaraja, makrodaraja, model, modellashtirish, iqtisodiy-matematik usullar.