ХИЗМАТ КЎРСАТИШ КОРХОНАЛАРИДА РАҚОБАТБАРДОШЛИКНИ ОШИРИШ ОМИЛЛАРИ - Мамаюнус Қаршибаевич Пардаев; Обид Мамаюнусович Пардаев; Дилшод Субонқулович Пардаев (Journal Park Publishing, 2025)
Мақолада хизмат кўрсатиш корхоналарида рақобатбардош-ликни ошириш омиллари қараб чиқилган. Бунда барча омиллар ўн икки гуруҳга бўлинган ҳолда қисқача изоҳланган. Турли соҳаларда фаолият кўрсатаётган корхоналар рақобатбардошлигини оширишда маҳсулот ва хизматларнинг сифатини ошириш масаласи, замонавий инновацияларни жорий қилишни ташкил қилиш, самарали бошқарувни йўлга қўйиш, малакали кадрлар билан таъминлаш, жозибадор ва ишончли маркетингни жорий қилиш, мақсадли инновация ва доимий мижозларга эга бўлиш лозимлиги қисқа қилиб ёритилган.
Keywords: Хизмат, хизмат кўрсатиш, рақобат, рақобатбардошлик, инновация, инвестиция, сифат, хизмат сифати, стратегия, техника, технология, иқтисодий самарадорлик, барқарорлик, ташқи муҳит, рақобат устунлиги.