PEDAGOGIK JARAYONDA BOLAJAK TEXNOLOGIYA O‘QITUVCHILARNING KOMMUNIKATIV SALOHIYATINI SHAKLLANTIRISH USULLARI - Ishqobilova Jamila Saparmamatovna (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur ilmiy ishda bo‘lajak texnologiya fani o‘qituvchilarining kommunikativ kompetensiyasini shakllantirish jarayonining metodik asoslari yoritilgan. Unda pedagogik jarayonda samarali muloqot olib borish, o‘quvchilar bilan konstruktiv aloqani yo‘lga qo‘yish, o‘qituvchining nutq madaniyati, faol tinglash, o‘z fikrini aniq va ravon yetkazish ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan. Ayniqsa, texnologiya fanining xususiyatlaridan kelib chiqib, amaliy mashg‘ulotlar orqali kommunikativ kompetensiyani shakllantirish usullari ishlab chiqilgan. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interaktiv metodlar va axborot-kommunikatsiya vositalaridan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Ushbu ish bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi.
Keywords: Kommunikativ, kompetensiya, o‘qituvchi, Texnologiya, fan, muloqot, metod.