OFTALMOLOGIYADA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR - Kaxarova D.M.; Mamadiyev X.M.; Mamadiyev A.M. (The Conference Hub, 2025)
Maqolada oftalmologiyada qo‘llanilayotgan zamonaviy innovatsion texnologiyalar va ularning diagnostika hamda davolash jarayoniga ta’siri yoritiladi. Optik koherens tomografiya, femtosekund lazerlari, suniy intellekt asosidagi avtomatlashtirilgan diagnostika tizimlari, smart implantlar va gen terapiyasi kabi ilg‘or yondashuvlarning afzalliklari tahlil qilinadi. Ushbu texnologiyalar ko‘rish tizimi kasalliklarini erta aniqlash, davolash aniqligi va samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynayotgani bayon qilinadi.
Keywords: innovatsion texnologiyalar, oftalmologiya, diagnostika, femtosekund lazer, optik koherens tomografiya, suniy intellect, gen terapiyasi, smart implantlar.