MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA IJODIY TASAVVURNI RIVOJLANTIRISHDA TASVIRIY FAOLIYATNING O'RNI - Erkinjonova Laziza (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy tasavvurni rivojlantirishda tasviriy faoliyatning o'rni tahlil qilinadi. Tasviriy faoliyat orqali bolalar o'z fikrlarini, his-tuyg'ularini erkin ifodalashlari, ijodiy tafakkurlarini rivojlantirishlari mumkinligi ilmiy asoslangan. Shuningdek, pedagogik yondashuvlar va samarali usullar tahlil qilinib, tasviriy faoliyatni tashkil etishda pedagogning roli ko'rsatib o'tiladi.
Keywords: tasviriy faoliyat, ijodiy tasavvur, maktabgacha ta'lim, pedagogik yondashuv, bolalar ijodi, obrazli fikrlash, fantaziya, ijodiy qobiliyat.