Boshlang`ich ta`limda inklyuziv ta`lim va uning ahamiyati - Hakimova Marjona Iskandarzoda (Academia One, 2023)
Ushbu maqolada inklyuziv ta'limning vazifasi va ahamiyati hamda bolalarning qobiliyatlari va holatidan qat'iy nazar ularning barchasiga sifatli ta'lim taqdim etishdan iboratligi haqida izlanishlar olib borilgan. Shu bilan birga, inklyuzivlik tamoyili imkoniyatlari cheklangan bolalar ijobiy ruhiy va ijtimoiy rivojlanishga ega bo'lishlari uchun oilada yashashlari va o'z tengdoshlari bilan birga oddiy maktabda bilim olishlari lozimligi nazarda tutilgan
Keywords: Inklyuziv ta'lim; L.Vigodskiy; korreksion pedagogika