G'ARB VA ROSSIYADA ERKAK VA AYOLNING KOMMUNIKATIV XATTI-HARAKATLARINING XUSUSIYATLARINI O'RGANISH TARIXI - Genjekaraeva Saltanat Adilxaovna (Journal Park Publishing, 2023)
Maqolada G'arb mamlakatlari va Rossiya tilshunosligida gender kommunikativ xulq-atvorini o'rganish bo'yicha ishlar haqida umumiy ma'lumot berilgan. Asarlar xronologik tartibda tasvirlangan: maqola eng qadimgi sodda-lingvistik kuzatishlardan tortib, xorijiy tilshunoslikdagi erkaklar va ayollarning nutq xatti-harakatlari bo'yicha zamonaviy ilmiy tadqiqotlargacha bo’lgan davr ko’rsatilgan. Muallif gender muammosining tarixini aks ettirishga harakat qilgan.
Keywords: gender, ayol va erkaklarning nutqiy xulq-atvori, G’arb tilshunoslari, Rossia tilshunoslari.