MAGISTRANTLARNING ZAMONAVIY BINOLAR KO‘RINISHIINI TASAVVUR QILISHIDA ARXIMED KO‘PYOQLIK YOYILMALARINING O‘RNI - Gulomova Nozima Xotamovna (The Conference Hub, 2025)
Maqolada magistrantlarning zamonaviy binolarning ko‘rinishini tasavvur qilishida “Modellashtirish” fanida “Arximed ko‘pyoqliklarining yoyilmalari (kesik tetraedr, kesik geksaedr, kesik oktaedr, kesik ikosaedr, kesik dodekaedr)“ mavzusidagi ma’lumotlar oqrali zamonaviy bino tomlarining yo‘yilmalarini chizmalarini chizish orqali o‘rganadilar.
Keywords: ko‘pyoqliklar, piramida, muntazam piramida, prizma, qabariq ko‘pyoqlik, botiq ko‘pyoqlik, to‘g‘ri prizma, prizmatoid, Arximed jismlari, Platon jismlari.