AYRIM SHOLI NAVLARI DONIDAGI AMINOKISLOTALAR MIQDORI - M. G’. Nematova; I. Dj. Kurbanbayev; M. Sh. Jaynaqov (Innovate Conferences, 2025)
Maqolada sholi navlari donidagi aminokislotalar miqdori A.Steven, J.Cohen Daviel. uslubi yordamida aniqlangan bo’lib, guruch aminokislotalariga oid ilmiy maqolalarda keltirilgan ma’lumotlar bilan taqqoslanib muhokama qilingan. Tajriba natijalariga asoslngan holda Devzira (qora qiltiriq) navi umumiy aminokislota miqdori jihatidan boshqa navlarga nisbatan yuqori natija taqdim etgani bayon etilgan.
Keywords: guruch, almashinmaydigan aminokislota, lizin, Devzira, chidamlilik.