WE ARE AGAINST CORRUPTION - Osmonova Nilufar (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada korrupsiyaning jamiyat, davlat boshqaruvi va iqtisodiyotga ta’siri keng yoritiladi. Korrupsiyaning asosiy shakllari: poraxo‘rlik, mansab vakolatlarini suiiste’mol qilish, qarindoshlik va manfaatlar to‘qnashuvi kabi jihatlar tahlil qilinadi. Maqolada korrupsiyaga qarshi kurashning zamonaviy strategiyalari, jumladan, raqamlashtirish, ochiq ma’lumotlar tizimi, jamoatchilik nazorati, huquqiy islohotlar va axloqiy tarbiya keng o‘rganiladi. Shuningdek, fuqarolarni korrupsiyaga qarshi ongli va faol ishtirokini rag‘batlantirish muhimligi ta’kidlanadi.
Keywords: korrupsiya, shaffoflik, halollik, davlat boshqaruvi, jamoatchilik nazorati, raqamlashtirish, profilaktika.