O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA INSONNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI KONSEPTOSFERASINING LINGVOMADANIY JIHATLARI - Turayeva Ra'no Rayim qizi (Journal Park Publishing, 2024)
Konsept tilshunoslikning o`ziga xos muhim istilohi sanalib, uning qo`llanilishi tildagi turli yo`nalishlarga bog`liqdir. Lingvokulturologiyada milliylik nuqtayi nazaridan qo`llanilsa, kognitiv tilshunoslikda uning tafakkur bilan bog`liq xususiyatlari e`tirof etiladi. Ushbu tezisda konseptning lingvokulturologik jihatlari e’tiborga olinib, uning o`zbek va ingliz tillarida insonning o`ziga xos xususiyatlari konseptosferasining lingvomadaniy jihatlari obyekt sifatida tanlab olindi.
Keywords: miqyos, o‘zbek va ingliz tillaridagi insonning o‘ziga xos xususiyatlarini ifodalovchi konseptlar, lingvokulturologiya, lingvokulturologik birliklar, tilshunoslik.