Lug'aviy o'zlashmalarning lingvistik tadqiqi. - Raximov Xusniddin Tojakmatovich (Academia One Publishing, 2024)
Leksik o'zlashtirishni lingvistik o'rganish odamlarning ikkinchi tilda o'z so'z boyligini qanday egallashi va kengaytirishini tekshirishni o'z ichiga oladi. Ushbu maqola yangi so'zlarni o'rganish bilan bog'liq kognitiv mexanizmlar, naqshlar va strategiyalarga, jumladan, ularning ma'nolari, shakllari va kontekstual ishlatilishiga qaratilgan.Ushbu tadqiqot sohasidagi natijalar tilni o'rgatish amaliyoti, o'quv dasturlarini ishlab chiqish va baholash usullari haqida ma'lumot beradi, talabalarning kommunikativ kompetentsiyasini va tilni umumiy o'zlashtirish muvaffaqiyatini oshiradi.
Keywords: lugat; lngvistik; o'zlashtirish; leksik birliklar