THE IMPORTANCE OF PILGRIMAGE IN EDUCATING YOUTH IN THE SPIRIT OF PATRIOTISM IN A GLOBALIZED WORLD - Risolat Muqimova; Shoira Jumayeva (Western European Studies, 2024)
Kelajakda tinch va osuda hayot kechirishimiz, ozod va obod vatanda farovon yashashimiz har tomonlama yoshlarga bog‘liq. Yoshlarning qanday inson bo‘lishi esa ularga berilayotgan ta’lim-tarbiyaga natijasidir. Mustaqillik yillarida mamlakatimizda yoshlarni vatanparvarlik, milliy an’ana va qadriyatlarimizga hurmat ruhida tarbiyalash, ma’naviy yetuk va jismonan sog‘lom barkamol avlodni voyaga yetkazish, ularning huquq va manfaatlarini himoya qilish borasida muayyan ishlar amalga oshirildi. Yurtimizda yoshlarga, barkamol avlodga berilayotgan e’tibor, ularga davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan g‘amxo‘rlik doirasi yildan-yilga kengayib bormoqda. Bugun yoshlarimiz tomonidan erishilayotgan ulkan yutuqlar zamirida istiqlolning ilk yillaridan boshlab yoshlar tarbiyasi, ta’limi, umuman kadrlar tayyorlash tizimida amalga oshirilgan islohotlar mujassam
Keywords: tinch; tayyorlash; erishilayotgan; zamirida