THE ROLE OF SCIENCE OLYMPIADS IN THE DEVELOPMENT OF THE SYSTEM OF WORKING WITH GIFTED STUDENTS - Abbaz Kunnazarov Bisenbaevich (Academia One, 2024)
Zamonaviy ta'lim tizimida qobiliyatli o'quvchilarni aniqlash va ularni rivojlantirish masalasi har doim dolzarb bo'lib kelgan. Har bir o'quvchining o'ziga xos qobiliyatlari, iste'dodlari va qiziqishlari mavjud. Ularni to'g'ri yo'naltirish va rivojlantirish orqali kelajakda muvaffaqiyatli shaxslar shakllanishiga zamin yaratish mumkin. Fan olimpiadalari – bu qobiliyatli o'quvchilarni tanlash, ularga imkoniyatlar yaratish va ularning bilimlarini sinovdan o'tkazish uchun mo'ljallangan muhim platformalardir. Ushbu maqolada fan olimpiadalarining qobiliyatli o'quvchilar bilan ishlash tizimini rivojlantirishdagi o'rni va ahamiyati haqida batafsil ma'lumot beriladi
Keywords: qobiliyatli o'quvchilar; ta'lim jarayoni; olimpiadalar