Til Va Xotira O‘Rtasidagi Neyropsixolingvistik Bog‘Liqlik - Z.A.Akbarova; M. S.Muxtoriy (Academia One, 2024)
Maqola neyropsixolingvistik tadqiqotlar doirasida miyadagi turli strukturalar va ularning til jarayonlariga qanday ta'sir qilishini o‘rganishga qaratilgan. Mazkur maqola neyropsixolingvistikaning asosiy tamoyillarini va tilni qabul qilish jarayonining miyada qanday ishlashini tahlil qilish va miya faoliyatining turli qismlari qanday qilib tilga ta’sir ko‘rsatishi, tilni o‘rganish va tushunish jarayonlarida qanday mexanizmlar ishtirok etishi aniqlanadi.
Keywords: til; xotira; neyropsixolingvistika; miyadagi til jarayonlari