Sanoat Korxonalarida Mahsulot Ishlab Chiqarishning Ilmiy-Nazariy Asoslari - Ochilova Nargiza Akramovna (Academia One Publishing, 2025)
Mazkur mavzuda sanoat korxonalarida mahsulot ishlab chiqarish jarayonlarining ilmiy-nazariy asoslari yoritiladi. Unda ishlab chiqarish tizimining tarkibiy qismlari, ishlab chiqarishni rejalashtirish, texnologik jarayonlarning samaradorligi, resurslardan oqilona foydalanish hamda innovatsion yondashuvlarning ishlab chiqarish jarayoniga ta’siri ko’rib chiqiladi. Shuningdek, ishlab chiqarishni tashkil etishdagi zamonaviy metodlar, sifat nazorati va raqobatbardosh mahsulot ishlab chiqarishning asosiy omillari tahlil qilinadi. Ushbu mavzu sanoat korxonalarining barqaror rivojlanishini ta’minlashda ilmiy asoslangan yondashuvning ahamiyatini ochib beradi.
Keywords: sanoat korxonasi; ishlab chiqarish jarayoni