KRAUDFANDINGNING NAZARIY ASOSLARI - Saidov Firdavs (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu tezisda kraudfanding moliyalashtirishning innovatsion shakli sifatida nazariy jihatdan asoslab berilgan. G‘arbiy iqtisodiy maktablar tadqiqotlari asosida kraudfandingning mohiyati, shakllanish sabablari, ishtirokchilarning motivatsiyasi hamda axborot asimmetriyasi sharoitidagi roli tahlil qilingan. Miglo, Alegre, Jovanovic kabi mualliflarning ilmiy ishlari asosida kraudfandingning moliyaviy vosita sifatida samaradorligi va ijtimoiy ta’siri yoritilgan. Xulosa o‘rnida, kraudfanding iqtisodiy demokratiyani kuchaytiruvchi, fuqarolik faolligini rag‘batlantiruvchi va ishonchga asoslangan moliyalashtirish modeli sifatida namoyon bo‘lishi ta’kidlangan.
Keywords: kraudfanding, nazariya, moliyalashtirish modeli, motivatsiya, ishonch, innovatsiy