Qoraqalpog’istonda Erlarni Rekul`Tivaciyalashning Ahamiyati Va Tuproq Unumdorligiga Tasiri - Mualliflar – Reymov Omirbay; Reimov Nietbay (Academia One Publishing, 2024)
Qoraqalpog’istonda suv taqchilligi, temir va avtomagistral yullarning yangidan kengaytirilib, rekonstrukciyalanishi,eski daraxtlarning vaqti etib qurishi hamda xo’jaliklararo va xo’jaliklar ichki er tuzilishi maqsadga muvofiq tuzilmaganligi sababidan foydalanishdan chiqib ketgan ekishlik erlarni qayta foydalanishga kiritish zarurligi kelib chiqmaqda. Maqolada erlarni rekul`tivaciya qilmasdan va rekul`tivaciya ishlangandan sungi olingan ekinlar hosildorligi, rekul`tivaciyalash vaqtidagi tuproq unumdorligini saqlash har xil usullarinin samaradorligig, ularning tuproq unumdorligiga ta`siri hamda rekul`tivaciyalash ishlarining iqtisodiy samaradorligi haqida ma`lumotlar keltirilgan
Keywords: Каракалпакстане возникает; необходимость; рекультивация