ФУТБОЛ СПОРТ ТУРИДА ТАКТИКА ВА ТАКТИК ТИЗИМЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ - Зайниддинов Тожиддин (Journals Park Publishing, 2022)
Бошқа спорт ўйинлари каби футболда хам ғалабага интилувчи икки жамоа учрашадилар. Ғалаба учун кураш, спортчилардан жуда кучли жисмоний, ақлий ва иродавий хусусиятларни талаб қилади. Фақат ўз махоратларини тўлиқ қўллай олган футболчиларгина кучлар тенг бўлган рақиб билан якка курашларда муваффақиятни таъминлаши мумкин. Ўйин давомида, улар тўпга эгалик қилган пайтларда хар бир жамоа курашнинг турли воситалари ва усулларини қўллаб хужум харакатларини кўп марта амалга оширишларига тўғри келади.
Keywords: тактик тизимлар, тактик фикр, муваффақиятга эришиш, жамоавий ўйин, гуруҳли, индивидуал