ARXEOLOGIYA SOHASIGA DOIR MATNLARNI INGLIZ TILIDAN O`ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHDAGI MUAMMOLAR - Nuralieva Gulasal (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada arxeologiya sohasiga oid ingliz tilidagi matnlarni o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan muammolar tahlil qilinadi. Tarjimaning lingvistik, madaniy va terminologik jihatlari, shuningdek, fanlararo tafovutlar asosida yuzaga keladigan qiyinchiliklar yoritiladi. Shuningdek, maqolada tarjimada qo‘llaniladigan strategiyalar haqida ham fikr yuritiladi.
Keywords: moddiy madaniyat, qazilma, radiouglerod, sana, protsesual, höyük, antikvar, ibtidoiy