KOMPETENTSIYA SOTSIOLOGIYASINI O‘RGANISHNING ASOSIY YONDASHUVLARI - Yulbarsova Xurshida Abdullajonovna (Journal Park Publishing, 2023)
Maqolada “kompetentlilik” va “kompetensiya” tushunchalari sotsiologiya fani nuqtai nazaridan ko‘rib chiqilgan. Maqolada yangi “kompetentlik sotsiologiyasi” tushunchasini kiritadi va uni sotsiologiyadagi asosiy nazariy va metodologik yondashuvlar yordamida izohlangan. Ilmiy tadqiqotlarni tahlil qilish asosida “kompetentlik sotsiologiyasi”ning tarkibiy qismlarini aniqlangan. kompetentsiya sotsiologiyasi shaxsga ijtimoiy muhit bilan muvaffaqiyatli munosabatda bo‘lishga imkon beruvchi omillarning butun majmuasini aks ettiradi va eng muhimi, uning jamiyatda malakali bo‘lishga tayyorligini aks ettiruvchi xulosalar berilgan.
Keywords: kompetentsiya, kompetentlilik, sotsiologiya, kompetentsiya sotsiologiyasi.