ВАЖНОСТЬ ИЗУЧЕНИЯ ВЗАИМОСВЯЗИ ПОЧВЫ, РАСТЕНИЙ И ВОДЫ - Исмаилов Халик Шадманович; Джалилов Нуриддин Рахманович; Доскобилов Махмуд Юлдош оглу (Journal Park Publishing, 2026)
Hozirgi kunda qishloq xo‘jalik ekinlarini yetishtirishda tuproq-o‘simlik - suv bog‘liqligi asosiy masalalardan biri hisoblanadi. Dunyoning qishloq xo‘jalik ekinlaridan yuqori hosil olishda suv bilan bir qatorda tuproqni holati ham inobatga olinishi katta ahamiyat kasb qiladi.
Keywords: irrigatsiya, eritma, konsentratsiya, yirik qum, kolloid.