GENLARIMIZDAGI MUAMMO: IRSIY KASALLIKLAR HAQIDA HAQIQATLAR - Hamidova Nigina Ulug’bek qizi; Kurakbayev Jamshid Misratulla og’li (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqola hozirgi kunda aholi orasida keng tarqalib borayotgan irsiy kassaliklar, bu kasalliklarga chalingandan so’ng odamlarda kuzatiluvchi belgilar haqida ma’lumot beradi.
Keywords: Chromosomes, Albinism, Phenylketonuria, Myoclonia (Myoclonus), Epilepsy, Galactose, Cytogenetic, Molecular-genetic, Population (Population-based), Aneuploid Mutational and hybridological analyses, Genomic pathologies, Down syndrome, Klinefelter syndrome.