Основные понятия Менторстве. - Ахмедова Насибахoн Кобилжоновна (Periodica Journal, 2024)
Mentorlik - bu shaxsiy va kasbiy rivojlanishning asosiy jihati bo'lib, u ikki shaxs o'rtasidagi qo'llab-quvvatlovchi va tarbiyalovchi munosabatlarni o'z ichiga oladi. Bu munosabatlar mentorning o'sishi va maqsadlariga erishishiga yordam berishga qaratilgan yo'l-yo'riq, maslahat va bilim almashish bilan tavsiflanadi. Ushbu maqolada biz mentorlik haqidagi ba'zi asosiy tushunchalarni va uning o'sish va muvaffaqiyatga erishishdagi ahamiyatini o'rganamiz.
Keywords: Mentor; Shaxs; Tajriba