DINIY SO‘ZLASHUVDAGI TIL VA KONTEKST O‘RTASIDAGI BOG‘LANISH - Dildor Eshmuratova Urolovna (The Conference Hub, 2025)
“Diniy so‘zlashuvdagi til va kontekst o‘rtasidagi bog‘lanish” mavzusi, diniy muloqotda til va uning madaniy, ijtimoiy kontekst bilan o‘zaro aloqasini tahlil qiladi. Diniy iboralar va atamalar kontekstga qarab turlicha ma’nolarni anglashi mumkin. Ushbu tadqiqot, diniy matnlardagi tilning rolini, uning jamiyatdagi diniy qadriyatlar, urf-odatlar va an'analarga bog‘liqligini o‘rganadi. Shuningdek, til va kontekst o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirning diniy muloqotdagi ahamiyati va funksiyalari yoritiladi.
Keywords: Diniy so‘zlashuv, til, kontekst, ma'no, muloqot, an'analar, funksiyalar.