Yosh oilalar bilan ijtimoiy ish - A‘zamova Zarnigor; Teshaboyeva Nigora (Periodica Journal, 2023)
Maqolani yozishdan maqsad O’zbekiston Respublikasida yashovchi oila bo’sag’asida turgan yoshlar va yosh oilalar haqida tushuncha yozish. Hozirda yosh oilalarga berilayotgan sharoitlar,imtiyozlar, huquq va erkinliklar ,Qonun ustuvorligi va oila muqaddasligi haqida yanada yorqinroq yoritiladi. Maqolada yosh va kam taminlangan oilalarga berilayotgan imtiyozlar, ijtimoiy taminot haqida so’z yuritilgan. O’zbekiston va Jahonda oilalarning ajralish darajasi , statistikaga ham alohida to’xtalamiz
Keywords: Qonun; Konstitutsiya; tarix; qarashlar