OLIY TA'LIM MUASSASALARINI QO'LLAB-QUVVATLASH IQTISODIY MEXANIZMI - Rahimov Sardor Uralovich (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada O'zbekiston Respublikasining Qashqadaryo viloyatidagi xususiy oliy ta'lim muassasalarini iqtisodiy qo'llab-quvvatlashning xususiyatlari va mexanizmlari ko'rib chiqiladi. Unda nodavlat oliy ta'lim sektorining mintaqaviy ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishda, inson kapitalini shakllantirishda va ta'lim xizmatlaridan foydalanish imkoniyatlarini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Davlat tomonidan qo'llab-quvvatlash choralari, investitsiya faoliyati, moliyaviy manbalar, shuningdek, xususiy universitetlarning muammolari va rivojlanish istiqbollariga alohida e'tibor qaratilgan. So'nggi yillardagi statistik ma'lumotlardan foydalangan holda, maqolada xususiy oliy ta'lim muassasalari sonining dinamikasi, talabalar soni, investitsiya hajmi va ularning mintaqaviy ta'lim xizmatlari bozoriga ta'siri tahlil qilinadi. Maqola mintaqaviy darajada xususiy universitetlarni iqtisodiy qo'llab-quvvatlashni yaxshilash bo'yicha xulosalar va amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.
Keywords: xususiy universitetlar, oliy ta'lim, iqtisodiy qo'llab-quvvatlash, investitsiyalar, mintaqaviy rivojlanish, Qashqadaryo viloyati.