ЖАНГ САНЪАТИДАГИ АНЪАНАЛАР ВА ЯНГИЛИКЛАРНИНГ НИСБАТИ - Мирбабаев Музаффар (Journals Park Publishing, 2022)
Маълумотни назарий тўплаш ва таҳлил қилиш усулларига асосланиб, мақолада кураш ва жанг санъатидаги анъаналар ва янгиликлар ўртасидаги муносабатларнинг айрим жиҳатларини ўрганиш натижалари келтирилган. Олинган маълумотлар шуни кўрсатадики, кураш ва турли жанг санъатлари анъаналари ва янгиликларини билиш спортни ривожлантириш тенденцияларини, унинг фаолиятининг ўзига хос хусусиятларини яхшироқ тушунишга, шунингдек уни янада ривожлантириш истиқболлари тўғрисида тахминлар қилишга имкон беради.
Keywords: анъаналар, янгиликлар, спорт, жанг санъати, ўзаро ҳамкорлик