O‘TA UZOQ MASOFAGA YUGURUVCHI SPORTCHILARNI CHIDAMKORLIGINI RIVOJLANTIRISH - Qiyomova Shohsanam Yarash qizi (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur maqolada o‘ta uzoq masofaga yuguruvchi sportchilarning chisamkorligini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Ushbu yo‘nalishda sportchilarning jismoniy va ruhiy tayyorgarligi, yurak-qon tomir hamda nafas olish tizimlarining moslashuvchanligi, mushak faoliyatining chidamlilik darajasi va energiya almashinuvi tizimlarining samaradorligi muhim o‘rin tutishi ta’kidlangan.
Keywords: O‘ta uzoq masofaga yugurish, chidamkorlik, maxsus mashqlar, energiya almashinuvi, psixologik tayyorgarlik, tiklanish, ultramarafon, jismoniy sifatlar.