Таълим Хизматлари Самарадорлигини Таъминлашнинг Назарий Масалалари - Ҳилола Нематовна Очилова; Ҳилола Нематовна Очилова (Open Academia, 2024)
Мамлакатимизнинг келажаги, миллат равнақи бевосита таълимнинг даражасига боғлиқ. Шу туфайли мамлакатимизда таълимни ривожлантиришга жуда катта аҳамият қаратилмоқда. Жумладан, Ўзбекистон Республикаси Президекнтининг 2022 йил 28 январдаги 60-ПФ-сонли “2022-2026 йилларга мўлжалланган Янги Ўзбекистоннинг тараққиёт стратегияси тўғрисида”ги Фармонининг 46-мақсадида Олий тапълим билан қамров даражасини 50 фоизга етказиш ва таълим сифатини ошириш” кераклигини таъкидлаб, унда 2022 йилда ёшларни олий таълим билан қамров даражасини 38 фоизга етказиш, ... 2026 йилда қабул кўрсаткичини камида 250 мингга етказиш кераклиги кўрсатиб ўтилган
Keywords: ёшларни; йилда; мингга; кераклиги