Urdu tilida makon munosabatining “ism+oddiy poslelog” li birikmalar bilan ifodalanishi - Zokirova Dilnoza Xamidullo qizi (Academia One Publishing, 2024)
Ushbu maqolaning mavzusi makon munosabatlarining “ism+oddiy poslelog” li birikmasi orqali ifodalanish xususiyatlarini ochib berishdan iborat. Makon munosabatlari ikki obyekt o’rtasidagi aloqani ta’minlaydigan ko’plab til vositalari bilan ifodalanishi mumkin. Urdu tilida bu turdagi so‘z birikmalari “ot+poslelog”, “sifat+poslelog”, “olmosh+poslelog”li tarkibga ega bo‘lishi mumkin
Keywords: oddiy posleloglar; murakkab posleloglar; lokativlik